Parohia Ortodoxă Română Giroc organizează preselecție pentru formarea unui cor de copii.

Corul va fi alcătuit din copii începând cu vârsta de 6 ani și va fi coordonat de Sturza Mircea, profesor de muzică și dirijor al Corului Parohiei Giroc, cu experiență în coordonarea de coruri de copii și adulți.

Noutatea pe care o reprezintă acest proiect muzical constă în faptul că scopul formării acestui cor este și acela de a apropia părinții de copii prin muzică, deoarece sunt invitați și părinții care au abilități muzicale să se alăture acestui cor. Așadar, acest cor va fi mixt își propune ca în viitor să devină un cor cu reprezentații pe scenele corale românești și internaționale.

Preselecțiile și repetițiile se vor desfășura în Biserica Sf. Mc. Dimitrie din Giroc, în fiecare sâmbată, în intervalul orar 11.00 – 12.00, iar pentru început vom pregăti colinde de Crăciun.

Pentru informații suplimentare puteți apela telefon nr. 0723973258 – pr. Paroh, Marius Șonea

Vă așteptăm cu drag!

Grupele mici și mijlocii ale ansamblului Ghiocelul din Giroc s-au distrat ieri seară la petrecerea de Halloween, eveniment organizat la Căminul cultural din Giroc. Cei mici, costumați din cap până în picioare în costume care mai de care mai colorate, au petrecut câteva ore bune de dans și veselie. Urmează vineri tradiționala petrecere a grupei de seniori.

Mai jos puteți vizualiza câteva imagini de la evenimentul de ieri.

Hramul Bisericii este cea mai mare sărbătoare a unei parohii. Este sărbătoarea tuturor celor care fac parte dintr-o comunitate pusă sub ocrotirea și patronajul unui sfânt sau a unei sărbăori împărătești.

Parohia Giroc se bucură de ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sărbătorit în fiecare an la data de 26 octombrie în întreaga creștinătate ortodoxă.

Anul acesta este mai deosebit pentru credincioșii giroceni deoarece marchează împinirea a 260 de ani de la construcția bisericii parohiei Giroc, dar și ridicarea unei noi turle pe turnul bisericii, care datorită degradării prezenta pericolul de a cădea, precum și restaurarea crucii de pe turla.

La hramul bisericii ne-am bucurat de prezența cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie din cadul Universității de Vest din Timișoara, care au slujit la Sfânta Liturghie, dar și de participarea Corului Parohiei Temerești care a dat răspunsurile liturgice cu ocazia acestei sărbători.

Un moment deosebit a fost acela în care s-a săvârșit slujba de sfințire a crucii turlei bisercii, atât slujitorii, cât și credincioșii având ocazia de a se închina și a săruta crucea ce stă deasupra bisericii noastre, iar la finalul slujbei, preotul paroh Marius Șonea a prezentat credincioșilor broșura editată cu ocazia împlinirii a 260 de ani de slujire ortodoxă a bisericii din Giroc. De asemenea, preotul Adrian Covan a facut o scurtă prezdentare a profesorilor de teologie ortodoxă, multumind în acest fel pentru participarea hramul Bisericii Giroc din anul 2019.

 

Sambata, 26 ocombrie, Biserica Ortodoxa Sf.Dimitrie din Giroc, sarbatoreste Hramul bisericii, cu ocazia zilei Sfantului Mare Mucenic Dimitrie. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de Mir sau Sfântul Dumitru, izvorâtorul de Mir a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al III-lea care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian în cetatea Tesalonic.

Cu ocazia acestei sarbatori, programul bisericii noastre este următorul:

Vineri, 25 octombrie

  • Ora 18.00 Vecernia cu Litie
  • Ora 19.00 Acatistul Sf. M. Mc. Dimitrie

Sâmbătă, 26 octombrie

  • Ora 9.00 Utrenia
  • Ora 10.00 Sfânta Liturghie

Invitați speciali vor fi: preoții profesori de la Facultatea de Teologie din Timișoara, Corul Parohiei Temerești

Ansamblul folcloric ”Ghiocelul” a participat duminică, 29 septembrie, la Zilele Recoltei de la Reșița. Aceștia, îndrumați de domnul profesor coregraf Victor Jicheran, au oferit un program artistic amplu și deosebit, prin suite de dansuri (Oaș, Făget, Moldova, Muntele Nou) și interpretări vocal-instrumentale  ( Venter Patrik, Bogdan Firu, Loredana Sur, Dario Galea, Daniel Babescu, Mario Ciclovan ), fiind îndelung aplaudați de numerosul public prezent. 

Foto: Andreas Grafenberger

La Chișoda se va desfăşura, la sfârşitul acestei săptămâni, un eveniment gastronomic care, cu siguranţă, va atrage numeroşi participanţi.

Este vorba despre cea de-a doua ediţie a Festivalului “Ceaunul Chişozean”, care va fi organizată, duminică, 22 septembrie, începând cu ora 13, în Grădina de vară a Casei Naţionale Chişoda.

Vor întreţine atmosfera Ansamblul “Ghiocelul” din Giroc, Ansamblul “Bârzava” din Reşiţa şi solişti îndrăgiţi din Banat.

Intrarea la eveniment este liberă!

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renasterea Banateana

Ca în fiecare an, ziua de 15 august, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este cinstită așa cum se cuvine la Chișoda, localnicii sărbătorind Ruga satului, unul dintre cele mai importante evenimente din viața localității.

Și tot ca în ultimii ani, Primăria și Consiliul Local ale comunei Giroc au alocat fonduri generoase pentru ca pe scena de la Casa Națională din Chișoda să urce nume de prim rang ale muzicii populare.

Astfel, în zilele de 15 și 16 august, începând cu ora 18.30, pentru chișozeni și invitații lor vor cânta Andreea Voica, Mariana Deac, Ghiță Călțun Brancu și Ion Dragomir acompaniați de orchestra condusă de prof. Deian Galetin, orchestra condusă de Marian Jarja și de orchestra casei de cultură a comunei Giroc, condusă de prof. Adrian Safta.

Manifestarea se va desfășura în grădina de vară a Casei Naționale Chișoda.

Vă așteptăm, așadar, la Rugă!