Admirabil spectacolul susținut de giroceni duminica, 16 martie, pe scena casei de cultura a Recașului, în fața unei asistențe numeroase ce a savurat fiecare clipă a spectacolului oferit de consătenii noștri. Recășenii au umplut sala de spectacole cu ocazia fazei zonale a festivalului-concurs ”Lada cu zestre” ajuns la cea de-a VIII-a ediție.

Obișnuiți ai marilor premii, girocenii nu numai ca s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dar s-au autodepășit, realizând un spectacol plin de originalitate, ce a combinat, datini strămoșesti, muzica populară, muzică corală și poezie în grai bănățean. Momentele în care numerosul public a aplaudat îndelung spectacolul oferit de giroceni nu au făcut decât să ne mândrească. Mulțumim ghioceilor, mulțumim coralei și tuturor celor ce s-au implicat în organizarea acestui evenimet. Oameni frumoși, oameni cu suflete mari, în fața căror ne scoatem pălăria.

Neluțu Șipoș, Ciprian Cipu, Victor Jicheran, Mircea Sturza și inimoasa Nicoleta Șipoș au avut grijă de reușita evenimentului. La spectacol a fost prezent însuși primarul comunei - domnul dr. Iosif-Ionel Toma, cel care i-a încurajat în culise pe tinerii artiști.

Dincolo de spectacolul de pe scenă, Girocul a fost bine reprezentat și în partea expozițională a evenimentului prin Marius Matei și autenticul Avrămuț Petrică cu colecțiile de costume populare, obiecte și fotografii vechi, respectiv o bogată și delicioasă secțiune culinară pe care vă lăsăm să o savurați în galeria foto de mai jos.

Cu mențiunea că revenim zilele acestea cu un amplu reportaj video de la eveniment, vă invităm să urmăriți imaginile realizate cu această ocazie: