Primăria Comunei Giroc anunță că azi, 07.07.2020 începând cu ora 22.00, respectiv mâine, 08.07.2020 între orele 06.00 - 10.00 în localitatățile Giroc și Chișoda se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene și terestre, contra țănțarilor și muștelor.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Primăria Comunei Giroc anunță că în data de 29.06.2020 începând cu ora 22.00, respectiv în data de 30.06.2019 între orele 06.00 - 10.00 în localitatățile Giroc și Chișoda se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene și terestre, contra țănțarilor și muștelor.

Cu această ocazie se recomandă să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Începând cu data de 04.06.2020 se modifică programul Casieriei centrale – str. Semenic nr. 54, Giroc (sediul Giroceana), după cum urmează:

 • luni - vineri: 08:00-18:00;
 • sâmbătă, duminică – închis;

De asemenea, începând cu aceeași dată se modifică programul de lucru al Biroului contracte din strada Semenic nr. 54, com. Giroc, după cum urmează:

 • luni - vineri: 08:00-16:00;
 • sâmbătă, duminică - închis

Societatea Giroceana S.R.L. informează pe site-ul său oficial că luni,  01.06.2020, casieriile încasări apă – canal şi vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, iar autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului normal.

Desanca Lalici, una dintre cele mai populare soliste vocale din Banat, a înființat, în urmă cu câțiva ani, clasa de canto popular „Cantodena”, dovedind, astfel, că este nu doar o interpretă de succes, ci și un dascăl și descoperitor de talente prin care, în timp, frumosul folclor bănățean va fi dus mai departe de tinere vlăstare talentate. La „Cantodena” își cultivă dragostea pentru cântecul popular și surorile Andra şi Riana Fudulu. Au activat, la început, în dansuri populare, la Ansamblul „Ghiocelul”, locul unde li s-a descoperit mai apoi şi talentul vocal. Și astfel, au ajuns la „Cantodena”, unde activează și în prezent.

– Riana, îți adresez ție prima întrebare, fiind sora mai mare. De unde ați moștenit talentul vocal, dar și pasiunea pentru muzică?

– Talentul vocal l-am moștenit de la bunicul din partea tatălui, care cânta în tinerețe la petrecerile din sat. Pasiunea pentru muzică populară am descoperit-o la grădiniță, unde împreună cu doamna educatoare Lenuța Terteci am participat la diferite evenimente unde se cânta și se dansa muzică populară.

– Și cum ai ajuns la Ansamblul „Ghiocelul”?

– La Ansamblul „Ghiocelul” am ajuns datorită regretatului Ionel Lucian Șipoș, care ne era, la grădiniță, instructor de dans popular.

– Andra, în familia voastră sunt, iată, nu una, ci două fete talentate. Cum a fost la început? Ai urmat-o pe Riana doar pentru că era sora mai mare sau ai știut și tu, chiar de la acea vârstă fragedă, că îți place mult să cânți și să dansezi?

– Am urmat-o pe Riana la început, dar apoi am descoperit că muzica face parte din mine și nu sunt eu dacă nu cânt sau dansez.

– Aveți vreun gen muzical preferat?

– Riana: Ascultăm cu mare plăcere muzică populară, dar și ușoară și cochetăm cu ideea de a cânta ambele genuri.

– Dar un artist preferat?

– Riana: Andra Măruță este cântăreața căreia i-am ascultat melodiile de când eram foarte mici și am crescut cu muzica ei. Sora mea îi poartă numele pentru că eu, am făcut o pasiune pentru ea.

– Acasă, vă place să repetați împreună melodiile sau aveți fiecare, deja, propriul repertoriu? Cum decurge, la voi acasă, o sesiune de repetiții?

– Andra: Acasă repetăm împreună, pentru că ne ascultăm una pe cealaltă, ne corectăm, ne ajutăm și de pian dar, așa cum doamna profesoară Desanca Lalici ne-a învățat, ne încălzim vocea făcând vocalize și apoi trecem la melodia propriu-zisă. Doamna Desanca este un dascăl minunat, pentru că pe lângă teoria muzicală ne învață mici „trucuri” ce ne ajută să reușim pe scenă. Avem melodii proprii, dar cântăm și melodii consacrate. Cântecele le alegem în funcție de cum ne impresionează versurile, de mesajul pe care îl transmit și de cum se mulează pe vocile noastre. Mama ne ajută să alegem în așa fel încât să se potrivească vârstei noastre.

– Ați participat, deja, la mai multe spectacole și concursuri. Care este cea mai frumoasă amintire a voastră de pe scenă?

– Riana: Cea mai frumoasă amintire a mea o am de când am cântat cu sora mea melodia „Bunicii mei”, un cântec foarte frumos. Bunicii noștri erau toți în sală și am fost foarte emoționate să-i vedem cu ochii în lacrimi. Erau lacrimi de mândrie! Andra: Cea mai frumoasă amintire a mea o am de la un spectacol de Crăciun, când colegii de clasă și doamna învățătoare m-au aplaudat minute în șir.

– Sunteți eleve la Liceul Teoretic „David Voniga” din Giroc, Riana în clasa VI-a, iar Andra, în clasa a IV-a.  Aveți vreo materie care să vă fie, clar, favorită?

– Andra: Amândorura ne place matematică. Se spune că este o mare legătură între matematică și muzică.

– V-aș propune să revenim, în încheierea discuției noastre, la muzică. Dacă ar fi să dați,  fiecare, frâu liber unei dorințe, pe ce scenă v-ați vedea cântând? Și ce melodie?

– Riana: Mi-ar plăcea să cânt la Sala Palatului, să fiu un artist complet, așa cum este Andra Măruță. Andra: Mi-ar plăcea să formăm un duo muzical deosebit, să cântăm pe scene renumite din țară și din străinătate. Și aș mai dori, în încheiere, să mulțumim doamnei profesoare Desanca Lalici, care cu răbdare și pricepere ne călăuzește pașii pe drumul muzicii. Fără dumneaei nu am avea încrederea și cunoștințele muzicale pentru a reuși.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renasterea Bănăteana

Începând cu ziua de miercuri, 20.05.2020, Primăria comunei Giroc a început distribuirea sacilor galbeni pentru colectarea selectivă a deșeurilor din ambalaje (pet-uri, folie, ambalaje din hârtie și carton, metal), dupa următorul program:

 • Luni – miercuri între orele 1000-1500
 • Joi între orele 1000-1700

Ridicarea acestora se face pe baza CI/BI, , pe str. Unității (în incinta fostei Unități Militare), din localitatea Giroc, 

Pentru detalii suplimentare persoane de contact:

D-na Sîrbu Adelina tel: 0753105249

D-na Florea Petronela tel: 0753149426

În 21 și 22.05.2020, Primăria comunei Giroc, realizează acțiuni de deparazitare cu mijloace terestre în localitățile Giroc și Chișoda,

Deparazitarea cu atomizoare se va desfășura în perioada 21-22.05.2020, începând cu ora 18.00, iar deparazitarea cu generatoare de ceață rece de mare capacitate se va desfășura în data de 21.05.2020 începând cu ora 21.30.

Primăria comunei Giroc, atrage atenţia locuitorilor asupra plantei cu denumirea ştiinţifică ambrosia, care creşte rapid, în special pe terenurile virane, şantiere, printre ruine şi dăramături, pe marginea şoselelor, cât şi în urma recoltării culturilor de pe terenuri.

Pericolul pe care îl reprezintă extinderea acestei specii îl constituie efectul polenului produs în perioada înfloririi, cuprinsă între jumătatea lunii iulie şi începutul lunii octombrie. Acest polen provoacă, la unele persoane, alergii puternice (astm, rinite, şi conjuctivite).

În sensul distrugerii acestei plante este necesar a se interveni cât mai timpuriu prin smulgere sau cosire directă, ierbicidare. Aceste lucrări sunt necesare şi trebuie repetate ori de câte ori este nevoie, din momentul răsăririi acesteia până în luna octombrie inclusiv.

Solicităm proprietarii care deţin terenuri să intervină prin distrugerea ambrosiei folosind aceste metode enumerate mai sus. 

Primăria comunei Giroc efectuează periodic pe domeniul public lucrări de cosire, însă are nevoie şi de colaborarea persoanelor fizice şi juridice din comună pentru intervenţie.

Conform unui anunț de pe site-ul societății Giroceana, miercuri, 29.04.2020, va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00-12:00 în localitatea Giroc, parțial (doar cartierul nou), în vederea executării unor lucrări de strictă necesitate.

Conform reglementărilor impuse de Ordonanța Militară, distribuirea Paștilor la domiciliu enoriașilor parohiei Giroc, se va face vineri și sâmbătă, între orele 8.00 - 17.00 de către voluntarii parohiei.

Astfel, cei care doresc să primească Paști, au la dispoziție un formular simplu pe site-ul Parohiei Giroc, unde se vor prelua adresele și numerele de contact pentru ca voluntarii parohiei sa știe unde să aducă Paști.

În cazul în care aveți vecini sau cunoscuți care nu au posibilitatea de a anunța, puteți completa și pentru ei formularul.

Formularul îl găsiți în link-ul următor: https://www.parohiagiroc.ro/distribuirea-pastilor

Având în vedere situația creată la nivel național datorată răspândirii virusului Covid – 19, pentru punerea în aplicare a măsurilor de gestionare, prevenire și combatere a infecțiilor cu coronavirus, societatea Giroceana  modifică programul casieriilor începând cu data 25.03.2020, după cum urmează:

Casieria centrală – str. Semenic nr. 54 – Giroc (sediul Giroceana)

Luni-vineri 08:00-18:00;

Sâmbătă – închis;

Casierie Chișoda – str. Nicolae Firu nr. 58 – Chișoda

Luni-vineri 09:00-15:00;

Casierie U.M. – calea Timișoarei nr. 76 – Giroc

Închis

Totodată,  se modifică și graficul de circulație al autobuzelor . Noul grafic poate fi vizualizat pe site-ul www.giroceana.ro

AVÂND ÎN VEDERE SITUAȚIA CREATĂ LA NIVEL NAȚIONAL DE APARIȚIE A VIRUSULUI COVID – 19, PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A MĂSURILOR DE GESTIONARE, PREVENIRE ȘI COMBATERE A INFECȚIILOR CU CORONAVIRUS VĂ COMUNICĂM URMĂTOARELE:

 1.  Se suspendă audiențele la toate birourile din cadrul S.C. GIROCEANA S.R.L. în perioada 16.03.2020 - 31.03.2020 (cu posibilitate de prelungire), cu precizarea că eventualele sesizări sau comunicări urgente se vor depune prin poșta electronică – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic 0752 192 848 (deranjamente non-stop) 0800 800 138, 0256 396 061, 0256 395 978-casierie.
 2. Din data de 16.03.2020 - 31.03.2020 (cu posibilitate de prelungire) se va instituii ca măsură specială de siguranță a angajaților și vizitatorilor, limitarea accesului în sediul societății a unui număr de maxim 5 persoane în curtea instituției, urmând a intra pe rând la casieriile apă-canal/emitere abonamente.
 3. Aveți posibilitatea să achitați facturile de apă/canal și prin transfer bancar, în contul curent al societății deschis la banca BRD, cont RO04BRDE360SV06897333600, aspecte precizate și pe factura de apă și/sau canalizare, cu precizrea că și casieriile funcționează momentan după programul normal.
 4. Se recomandă tuturor persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie ( tuse, strănut, rinoree ), ca la intrarea în societate și la îmbarcarea în autobuze să poarte mască de protecție, sau să evite pe cât posibil utilizarea mijloacelor de transport în comun.
 5. Conform Hotârârii nr. 1/11.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență întrunit la nivelul Comunei Giroc, se va asigura dezinfectarea periodică a mijloacelor de transport în comun, iar angajații vor adopta măsuri de protecție, purtând măști și mănuși de unică folosință.

Ca urmare a situației create în urma răspândirii coronavirusului COVID 19 și a măsurilor stabilite de către autoritățile statului român, vă anunțăm că programul slujbelor săvârșite în biserica parohială, va fi modificat astfel:

Pentru a respecta prevederile legale referitoare la faptul că nu este permis ca într-un spațiu închis să se afle un număr mai mare de 50 persoane, dar în același timp pentru a vă oferi posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie, vă aducem la cunoștință faptul că SFÂNTA LITURGHIE DIN DUMINICI se va săvârși de două ori după următorul program:

 • SFÂNTA LITURGHIE  în intervalul orar   08.30 – 10.00
 • SFÂNTA LITURGHIE  în intervalul orar   10.00 – 12.00

De asemenea, vă punem la dispoziție varianta de a asculta Sfânta Liturghie în curtea bisericii, prin sistemul de sonorizare de care dispunem.

Programul liturgic săptămânal este următorul:

 • De LUNI până VINERI de la ora 18.00 - SLUJBA PAVECERNIȚEI
 • MIERCURI ȘI VINERI de la ora 09.00 - SFÂNTA LITURGHIE A DARURILOR MAI ÎNAINTE SFINȚITE
 • SÂMBĂTĂ de la ora 09.00 – POMENIREA CELOR ADORMIȚI

Împărtășirea credincioșilor se va face în cadrul Sfintei Liturghii atât în cursul săptămânii, cât și în duminici.

Pentru cei care doriți primirea Sfintei Împărtășanii la locuințele dumneavoastră vă îndemnăm să ne contactați și vom răspunde afirmativ la fiecare solicitare.

Având credința și nădejdea că dragostea și mila lui Dumnezeu se vor  revărsa asupra tuturor celor bolnavi, îi îndemnăm pe toți credincioșii ca prin sporirea rugăciunii să ajungem a trece cu bine peste aceste vremuri de boală și neputință în popor.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți!

Preot paroh Marius Șonea 0723973258

Preot  Adrian Covan 0726458458

Toate persoanele cu domiciliul în comuna Giroc, care folosesc mijloacele de transport în comun, pot să se prezinte la oricare dintre cele 3 casierii S.C. Giroceana S.R.L. în vederea ridicării abonamentului anual gratuit subvenționat integral de Primăria Giroc.

Acest abonament gratuit este valabil doar pentru transportul local pe teritoriul celor două localități Giroc și Chișoda (com. Giroc).

Menționăm că toți beneficiarii acestei facilități pot circula gratuit doar pe baza abonamentului anual.

Vă anunțăm că luni, 17.02.2020, va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10.00-12.00, în localitatea Giroc, în vederea efectuării probelor de presiune pentru recepționarea noilor rețele de apă și canalizare, realizate din fonduri europene, aferente zonei unităților militare și bulevardului aviației.

Echipele operaționale din cadrul S.C. Giroceana S.R.L. au lucrat pentru indentificarea și remedierea rapidă a cauzelor ce au condus la scăderea presiunii de distribuție a apei potabile.

A fost indentificată cauza, s-a intervenit și remediat/schimbat piesa defectă, aparținând operatorului regional, Aquatim.

În urma intervenției presiunea și debitul au intrat în parametrii normali.

Conform unui anunț apărut pe site-ul Primăriei Comunei Giroc, sunt informați că se prelungește termenul de ridicare a brazilor, până în data de 12. 02. 2020.

Termenul inițial era 31.01.2020.

Vă anunțăm că luni, 03.02.2020, va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00-14:00 în localitatea Giroc, în vederea indentificării cauzelor ce au condus la scăderea presiunii apei potabile, lucrări ce se vor executa de către furnizorul operator S.C. Aquatim S.A

Societatea Giroceana anunță pe site-ul său că miercuri în data de 05.02.2020, în intervalul orar 10.00-13.00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în localitatea Chișoda, în vederea executării unor lucrări de către operatorul regional S.C. Aquatim S.A.

Având în vedere dispozițiile Legii nr. 53 din 24 ianuarie 2003, republicată și actualizată (codul muncii), art. 139, alin. 1:

Vineri  24.01.2020, casieriile Încasări apă – canal şi Vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise, iar autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula conform programului normal.

Primăria comunei Giroc, organizează colectarea brazilor, după următorul program:

 • în perioada 20 ianuarie - 31 ianuarie 2020 în localităţile Giroc şi Chişoda.

Cetăţenii sunt rugați să depoziteze brazii de Crăciun la limita de proprietate (lângă drum), astfel încât să nu afecteze circulaţia pietonală sau a autovehiculelor.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela Florea

tel. 0753105249 - Inspector Adelina Sîrbu

Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită marți, 31 decembrie 2019, între orele 23:30-00:00, la slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel girocenii ce vor să întâmpine anul 2020 prin rugăciune, vor putea participa la o slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

 

Preotul Marius Șonea (tel. 0723 973 258) va sfinți casele de pe următoarele străzi după următorul program:

 • Sâmbătă, 28 decembrie:  str. Mureș, str. Jiul, str. Sat Bătrân
 • Duminică, 29 decembrie:  str. Naturii, str. Chișodei
 • Luni, 30 ianuarie: str. Bega
 • Marți, 31 ianuarie: str. Trandafirilor, str. Dunărea
 • Joi, 02 ianuarie: str. Carpați, str. Bicaz, str. Rodnei
 • Vineri, 03 ianuarie: str. Muncitorilor, str. Semenic
 • Sâmbătă, 04 ianuarie: str. Neptun, str. Ecoului, str. Saturn, str. Mercur, str. Uranus, str. Pluto, str. Venus, str. Marte, str. Cometei;
 • Duminică, 5 ianuarie: Calea Timișoarei, str. Jupiter, str. Aștrilor, str. Gării, str. Satelitului, str. Rachetei, str. Constelației, str. Cosmos

 Preot Adrian Covan, telefon: 0726.458.458 va sfinți casele de pe următoarele străzi după următorul program:

 • Sâmbătă, 28 decembrie (după ora 10.00): str. Semenic, str. Munctorilor
 • Duminică, 29 decembrie (după ora 13.30): str. Bârzava, str. Prunului, str. Pirului, str. Cerna
 • Luni, 30 ianuarie (după ora 10.00): str. Gloria, str. Eroilor
 • Marți, 31 ianuarie (după ora 10.00): str. Voniga, str. Timiș
 • Joi, 02 ianuarie (după ora 10.00): str. Apicultorilor, str. Dunărea
 • Vineri, 03 ianuarie (după ora 10.00): str. Neptun (partea stângă), str. Ecoului, str. Gândului, str. Cupidon, Calea Timișoarei (de la stada Neptun spre Timișoara)
 • Sâmbătă 04 ianuarie (după ora 10.00): Bd. Soarelui, str. Egalității, str. Diversității, str. Solidarității, str. Unității, str. Aviației, str. Zefirului, str. Speranței
 • Duminică 05 ianuarie (după ora 13.30): str. Trandafirilor, str. Școlii, str. Câmpului

Acest îngeraș are nevoie de ajutorul nostru pentru o șansă la viață. În urmă cu ceva timp el a fost diagnosticat cu encefalită autoimună cu anticorpi NMDA, iar de atunci starea lui de sănătate s-a degradat considerabil, acum fiind nevoie urgent de un transfer la o clinică din străinătate, deoarece în România nu se mai poate face nimic pentru el. Cei care aveți posibilități și doriți să donați, vă sunt la dispoziție următoarele conturi bancare:

Cotescu Csilla Erzsebet (contul mamei)
IBAN lei: RO 03 BTRL RON CRT 0331403401
IBAN euro: RO 50 BTRL EUR CRT 0331403401

Asociatia Scoala mamei Junior
CIF 22859133
RO 02 RZBR 0000 0600 0989 3290
Foarte important să specificați în transfer ”Donație Bubu”

Pentru cei care doresc să doneze cash, luați legătura cu Ciotea Mihaela sau Adrian Săcăluș (ambii din Giroc).

Întreaga poveste o găsiți aici: https://www.facebook.com/groups/760535681128130/

La sugestia unei mămici din Giroc și prin amabilitatea unor consăteni cu suflet bun, sâmbătă și duminică (14-15 decembrie), două urne pentru donații vor fi amplasate la Târgul de Crăciun din Chisoda, care se va desfășura în curtea Casei Naționale.
Așadar, mâine începând cu orele 17:00, sunteți așteptați la Târgul de Crăciun din Chișoda, pentru a asistat la spectacolul artistic oferit de organizatori, dar și pentru a dona un bănuț pentru Bubu.

Vă anunțăm că joi în data de 05.12.2019, în intervalul orar 10:00-12:00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile, în Comuna Giroc, în vederea schimbării contorului general de către operatorul regional S.C. Aquatim S.A.

Parohia Ortodoxă Română Giroc, în colaborarea cu Primăria Comunei Giroc și Smiley Zone Giroc organizează o acțiune de suflet pentru 30 de copii din Centrul de zi „Sfântul Nicolaie”, prin care acești copilași cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani vor avea bucuria de a petrece ore de neuitat la locul de joacă Smiley Zone Giroc, unde vor fi așteptați cu mâncare și băuturi răcoritoare de către organizatori.

Trebuie menționat faptul că, dacă unora dintre noi un loc de joacă pentru copii este ceva obișnuit, însă pentru acești copii care provin din familii defavorizate bucuria întâlnirii cu un asemenea loc este unică, mulți dintre ei nefiind duși nici măcar într-un parc în aer liber.

Pentru cei care doresc să contribuie la această acțiune, vă îndemnăm să aduceți câte o jucărie pentru un copil ai cărui ochișori și zâmbet, cu siguranță că for fi mai luminoși în această zi de neuitat pentru ei. Vă adresăm rugămintea ca jucăria să fie în stare bună, să nu fie stricată sau foarte uzată.

Cei care doriți să participați, puteți lua legătura cu preotul paroh Marius Șonea la telefon nr. 0723973258, pentru a obține mai multe detalii.

Vă îndemnăm să citiți lista numelor și vârsta copiilor, pentru a vă orienta asupra vârstei și genului copilului pe care doriți sa-l bucurați.

Vă mulțumim!

Sebastian – 10 ani

Erik – 10 ani

Tudor – 8 ani

Isac – 7 ani

Cristian – 12 ani

Daria – 13 ani

Izabela – 11 ani

Daria – 13 ani

Rebeca – 10 ani

Eduard – 10 ani

Andreea – 12 ani

Alexandra – 10 ani

Dannyel – 8 ani

Andrei – 11 ani

Maria – 9 ani

Victoria – 7 ani

Diana – 12 ani

Antonio – 10 ani

Regina – 9 ani

Romina – 10 ani

Sara – 6 ani

Iasmina – 8 ani

David – 10 ani

Dana – 7 ani

Narcisa – 9 ani

Dana – 11 ani

Alexandru – 12 ani

Ricardo – 6 ani

Narcis – 4 ani

Maria – 11 ani

Biserica ortodoxă sf. Dimitrie din Giroc fost ridicată în anul 1759, în timpul administrației austriece a Banatului, sub Maria Terezia, iar în anul 1955, în timpul păstoririi bisericii de către preotul Andrei Ierhan, capata statutul de monument istoric.

De-a lungul timpului, biserica a avut parte de lucrări de renovare de mai multe ori: 1793, 1872, 1922, 1936, 1966 și 1995, însă starea de degradare a turlei a impus înlocuirea ei. Astfel, s-a realizat construcția unei turle noi, din lemn, acoperită cu tablă de cupru și chiar in ajunul prăznuirii Sf. Mare Mucenic Dimitrie, în data de 25 Octombrie 2019, la 260 de ani de la construirea bisericii, în timpul păstoririi preotului paroh, Marius Șonea a fost ridicată noua turlă spre bucuria credincioșilor giroceni și Slava lui Dumnezeu!

Realizarea acestei turle noi a fost posibilă prin contribuția credincioșilor care au sprijinit prin donații această lucrare, manopera fiind realizată de către firma de construcții ce ridică biserica cea noua din comuna noastră, reprezentată de către domnul Bucur Cristian. Crucea ce va fi așezată pe turla cea nouă a fost refăcută de către nepotul preotului slujitor al Parohiei Giroc, Horia Vișoiu (1933-1978), care ii și poarta același nume. Această cruce va fi sfințită in cadrul Sfintei Liturghii din ziua Sfântului Dimitrie și va fi ridicată pe turla in zilele următoare.

Zilele acestea, în Giroc și Chișoda, au avut loc acțiuni de stropire contra ambroziei. S-a acționat în zonele sensibile din împrejurimile celor două localități, pe drumurile agricole, spre Pădurea Giroc de-a lungul pistei de biciclete,  dar și în unele zone rezidențiale aflate în plină dezvoltare (între Giroc și Chișoda, precum și în Cartierul Nou). 

Asemenea acțiuni vor mai avea loc în primăvara anului viitor, în încercarea de a preveni dezvoltarea și răspândirea acestei plante alergene. 

Prin platforma de plăți on-line ghiseul.ro se pot plăti impozitele și amenzile datorate bugetului de stat de către persoanele fizice.

Ce este ghiseul.ro?

Ghiseul.ro este un sistem de plată on-line, pus la dispoziție de către statul român, tuturor instituțiilor publice care doresc să ofere acest serviciu contribuabililor care au obligații de plată atât la bugetele locale, cât și la bugetul de stat.

Avantajele utilizării sistemului de plată on-line ghiseul.ro

Plata cu cardul direct pe internet, prin platforma de plăti on-line ghiseul.ro, conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:

 • Confort, rapiditate și independenţă geografică și temporală
 • Siguranţa asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacţiile cu cardul pe internet
 • Posibilitatea achitării impozitelor datorate bugetelor locale și bugetului de stat
 • Posibilitatea achitării amenzilor în termen de 48 de ore/2 zile de la data comunicării

Cum se poate obține user și parola pentru utilizarea sistemului de plată on-line ghiseul.ro?

Se poate obține on-line accesând site-ul www.ghiseul.ro.

După obținerea user-ului și parolei, acestea pot fi utilizate pentru orice unitate administrativ teritorială înrolată în sistemul ghiseul.ro.

În localitatea Chișoda până în primăvara anului viitor se va realiza un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Potrivit reprezentanților Primăriei Giroc, acesta va fi construit pe strada Nicolae Firu, colț cu strada Oituz, vizavi de Biserica Romano-Catolică.

Proiectul are următoarea denumire: ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc”, finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3. 2014-2020,  cu o valoare totală de 1.539.969  lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale în comuna Giroc, jud. Timiș. Data finalizării proiectului este 30.04.2020

 

Foto: Adrian Săcăluș

Sâmbăta trecută, în organizarea Primăriei comunei Giroc și Serviciului Local de Colectare Timiș, s-a organizat o acțiune de colectare a deșeurilor electrice, susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții au avut ocazia să câștige, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni.

Tragerea la sorți a avut loc pe data 28 septembrie 2019, la Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş” din Giroc, iar câștigătorii au fost următorii:

Premiu câștigat: Cafetieră

 • CIONCA RODICA MARIANA, Chișoda
 • RADOSAVLEVICI RAUL

Premiu câștigat: Aspirator

 • ROSTAS GABRIEL, Giroc

Premiu câștigat: Mixer

 • MESZAROS GERTRUDA, Giroc
 • DISAGA CORINA, Giroc

Premiu câștigat: Fier Călcat

 • UDREA MAGDALENA, Chișoda
 • IANCU IASMINA, Chișoda

Marți, 01.10.2019 începând cu ora 20.30 se va face dezinsecția cu mijloace terestre contra muștelor și țanțarilor în localitățile Giroc și Chișoda.

Cu această ocazie se recomandă să luăm măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordăm o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

 

Primăria comunei Giroc a organizat în data de 28 septembrie campania „Curăţenia pentru o oră în comuna Giroc”. Participanţii la acţiune s-au întâlnit dimineața în parcarea Liceului Teoretic „David Voniga” din localitatea Giroc și în fața Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Iosif Ciorogariu” din Chișoda. Apoi, toţi voluntarii au ajuns pe teren şi au început marea curățenie.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii au pus la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport, saci şi mănuşi pentru a colecta deşeurile.

La această campanie au participat, în total, 120 de voluntari, dintre care 102 de elevi ai celor două şcoli din comună, supravegheaţi de șapte cadre didactice, şi 11 adulţi şi reprezentanţii Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei comunei Giroc. Efortul depus de către voluntarii implicaţi s-a concretizat în strângerea a 150 de saci, adunaţi de pe artera principală de cirulaţie, care face legătura între Chişoda şi Timişoara spre CET, drumul spre pădurea Giroc, str. Cehov şi B-dul Aviaţiei.

Organizatorii campaniei, Primăria comunei Giroc și Serviciul Local de Colectare Timiș, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea este susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Sâmbătă 28 septembrie, între orele 10.00-16.00, cetățenii din Giroc şi Chişoda au ocazia să scape  de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

Cele 2 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri:

 1. Giroc – Str. Semenic – Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş”din Giroc
 2. Chişoda – Casa Naţională din Chişoda

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga ,prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe data 28 septembrie 2019, la Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş” din Giroc, începând cu ora 16.30. Premiile sunt: doua aspiratoare, doua cafetiere, doua mixere, doua fiere de calcat.

Serviciul Local de Colectare Timiș, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Persoana de contact: Hornea Marcel

Telefon: 0724 602 733

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela-Silvana Florea
tel. 0753105249 - Inspector Adelina-Ionela Sîrbu

Primăria comunei Giroc organizează în data de 28 septembrie 2019 campania „Curăţenia pentru 1 oră în comuna Giroc”.

Participanţii la acţiune se vor întâlni la ora 08:30 în parcarea Liceului Teoretic „David Voniga” din localitatea Giroc sau în fața Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Iosif Ciorogariu” din Chișoda, pentru ca la ora 09:00 toţi voluntarii să ajungă pe teren şi să înceapă marea curățenie.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii vor pune la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport, saci şi mănuşi pentru a colecta deşeurile.

Responsabili de mediu,

Insp. Sîrbu Adelina-Ionela tel: 0753105249
Insp. Florea Petronela-Silvana tel: 0753149426

Miercuri, 25.09.2019, între orele 09.00-17.00, va fi întreruptǎ furnizarea energiei electrice, în localitatea Giroc.

Joi 15.08.2019, respectiv vineri, 16.08.2019, casieriile Încasări apă – canal şi Vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise.

Autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula joi, 15.08.2019 conform programului de sâmbătă, iar vineri, 16.08.2019 după program normal.

Și în acest an, cu o săptămână înainte de Ruga Chișozenilor, pe strada Nicolae Firu din Chișoda, între terenul de fotbal și parcul de copii, la iesirea spre Timișoara, s-a instalat parcul de distractii SNEBERGER LUNA PARK. Administratorii parcului vă invită pe toți, copii și părinți, să vă recreați și să vă amuzați cu mașinuțele, twister-ul, trambulina, toboganul, bancheta si alte elemente de distracție.

La fel ca la Giroc, administratorii parcului au adus convoiul, numai bun pentru distracția celor mici. Prețul este de 7 lei la orice aparat, mai puțin mașinuțele care costă 8 lei, respectiv bancheta ROKER care costă 10 lei. Tot 10 lei costă și marele tobogan pentru 10 minute de distracție. În schimb, la mașinuțe, la 5 fise cumpărate primiți una gratis! Programul este intre orele 12.00 si 23.00. Parcul de distractii de la Chișoda, va funcționa până duminică 18 august 2019.

Așadar, cu mic, cu mare, vă așteptăm la distracție!.

Vă anunțăm că în data de:

 • 11.08.2019 între orele 19.00 -21.30
 • 12.08.2019 în intervalul orar 06.00 - 10.00

în localitățile Giroc și Chișoda, se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene contra țânțarilor și muștelor.

În data de:

 • 11.08.2019 începând cu orele 23.00

se vor face dezinsecție cu mijloace terestre.

Cu această ocazie vă rugăm să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe construieşte în această perioadă patru noi blocuri de locuinţe, pe un teren pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Timiş, la Giroc. Aflat în vizită la Timişoara, directorul ANL, Andrei Ţurcanu, a fost pe şantierul amintit, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra. Termenul stabilit pentru realizarea investiţiei va fi respectat, iar finalizarea blocurilor va avea loc pe finalul anului viitor.

„Lucrările pentru construirea de spații locative pentru tineri, în Giroc, înaintează conform planurilor. M-am asigurat de asta și astăzi, când împreună cu Andrei Țurcanu, director general în cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe, am verificat șantierul din localitatea Giroc, acolo unde în primă fază construim 4 blocuri P+2E pentru tinerii. Fiecare bloc va avea 2 scări iar în total punem la punct 88 de spații locative pentru închiriere. Prin instituția pe care o conduc, Consiliul Județean Timiș, am pus la dispoziția ANL întreg terenul necesar, peste 7.500 de mp. Am primit asigurări de la constructor că vom putea respecta termenul pe care l-am înaintat împreună pentru finalizarea acestor spații, finalul anului viitor. Proiectul constă aproximativ 15 milioane de lei iar fondurile sunt asigurate de Agenția Națională pentru Locuințe,” a declarat Călin Dobra.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, www.ziuadevest.ro

Sursa foto: Facebook