În weekendul care s-a încheiat recent, pilotul timișean Ionel Pascotă, Campionul Național en-titre la clasa Supersport, a participat la prima etapă a Campionatului Național de Motociclism Viteză, etapă care a fost comună cu Campionatul Internațional Open al României - competiție deschisă și piloților care reprezintă alte țări.

Datorită acestui fapt, la startul etapei, desfășurate pe circuitul de la Adâncata, s-au aliniat și doi piloți bulgari, extrem de experimentați, unul dintre ei fiind ”rivalul” lui Pascotă la câștigarea unui nou titlu de Campion al Europei de Est, întrucât în plan Național, sportivul Pascotă Racing Team nu pare a avea adversari.

Unul dintre bulgari, Svetlin Ivanov, a condus mai mult decât jumătate din cursa desfășurată pe ”Motor Park România”, însă Ionel Pascotă a stat ”la cutie” și a ieșit la atac în momentul ideal. Sportivul născut la Timisoara și-a adjudecat prima poziție, la o diferență de 4 secunde, față de Ivanov. Pe locul trei al clasamentului ”Open”  a sosit celălalt participant din Bulgaria, Boiko Bozhinov, adversarul lui Ionel în Campionatul European de Est. Așa cum era și normal, la festivitatea de premiere, Pascotă a fost mândru de faptul că, datorită performanței sale, a putut asculta Imnul României.

”A fost o cursă foarte frumoasă, cu atât mai mult cu cât ea a avut loc în România! În afară de asta, pentru mine a avut o însemnătate aparte datorită faptului că, la finalul ei, s-a intonat imnul național al țării noastre, ceea ce este deosebit! A fost greu, azi, dar am avut o tactica pe care am urmat-o cu rigurozitate și a dat roade. Am mers în spatele locului doi până când am simțit că e momentul să atac decisiv, am făcut-o și apoi n-am mai cedat primul loc. Sunt bucuros pentru o nouă victorie și îmi doresc să o țin așa până la finalul sezonului. Le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine, de la sponsori și autoritățile locale până la suporteri, care, au fost în număr mare pe marginea circuitului de la Adâncata”, a declarat Ionel Pascotă, la finalul cursei.

În clasamentul competiției naționale, Ionel Pascotă a fost urmat de Adrian Ciujdea, de la Steaua București, în timp ce ultimul loc de pe podium a fost ajudecat de Emil Drăghici, de la Amkart București.