Comuna de lângă Timișoara, cu cele două localități ale sale, Giroc și Chișoda, se prezintă mai degrabă ca o prelungire a municipiului, un veritabil cartier, decât un spațiu rural.

Prin numărul de locuitori în permanentă creștere, care depășește populația unor orașe din județul Timiș, dar și prin bugetul său, unul dintre cele mai mari din țară la această categorie de entități teritoriale, precum și prin ritmul cu care se dezvoltă de la un an la altul, Girocul surprinde și prin ceea ce a realizat în materie de infrastructură, dar și de dotări publice.

Dacă la Giroc se realizează un nou parc, întins pe 2.500 de metri pătrați, acest lucru e firesc, având în vederea dezvoltarea sa rezidențială.

„Al câtelea parc este acesta”?, întrebăm.

„Stai să vedem, ne răspunde primarul Iosif Ionel Toma , care începe să numere: „1, 2, 3…”.

„Este al șaselea sau al șaptelea, continuă edilul, și mai e loc și de altele. Din păcate, se constată o lipsă de legislație în legătură cu zonele verzi, care ar trebui realizate compact și nu răsfirate în perimetrul localităților. Dacă ar fi compacte, abia atunci s-ar putea realiza veritabile zone de odihnă, agrement și recreere”.

La cele spuse edilul adaugă și faptul că și dezvoltatorii imobiliari au propria contribuție la dezvoltarea zonelor verzi, realizând părculețe și locuri de joacă de incintă, în jurul clădirilor de locuit colective.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renașterea Bănățeană