Un proiect de dimensiuni faraonice a fost depus de către administraţia locală din Giroc, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), cu o valoare aproximativă de cinci milioane de euro.

În baza acestuia, se vor da în folosinţă circa 20 de săli de clasă cu laboratoare pentru toate disciplinele, cantină cu sală de mese, internat, sală de mese, ateliere tematice şi sală de sport.

„O preocupare permanentă a primarului şi a consiliului local a fost aceea de a crea noi spaţii funcţionale şi de a identifica alte locaţii unde se poate desfăşura procesul de învăţământ.

Proiectul depus pe POR este unul amplu, pe care îl aşteaptă toată lumea, mai ales că el se regăseşte în fostele unităţi militare, înregimentate de consiliul local tocmai în acest scop.

Odată cu finalizarea acestui proiect, putem vorbi de o suprafaţă totală construită de 30.000 de metri pătraţi, adică trei hectare, unde se vor derula activităţi şcolare.

E limpede că o unitate de învăţământ de o asemenea dimensiune dovedeşte o forţă economică ieşită din comun, dar şi faptul că există o serioasă preocupare din partea factorilor de răspundere pentru creşterea şi educarea tinerei generaţii.

Nu este întâmplător că la Giroc s-au desfăşurat două olimpiade cu impact deosebit asupra învăţământului românesc.

Bineînţeles, toate aceste rezultate au fost posibile şi datorită apropierii părinţilor şi copiilor de mediul educaţional şi de cel administrativ, iar toate ideile venite de la părinţi au fost analizate şi aplicate în spiritul comunicării şi transparenţei decizionale”, a declarat Iosif-Ionel Toma, primarul comunei Giroc.

Edilul-şef a fost premiat recent de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru proiectele europene atrase.

„Este rodul unei munci colective. Viteza cu care se dezvoltă localitatea, numărul mare de cetăţeni care se mută în vatra noastră ne-a determinat să abordăm şi un alt mod de a asigura o infrastructură modernă, deoarece acumulările din bugetul de venituri şi cheltuieli au devenit, de mult timp, insuficiente.

Oportunităţile sunt stabilite de realitatea din teren, corelate cu proiectele puse la dispoziţie de către AFIR.

Trag nădejdea că şi în anii care vin vom reuşi să scriem proiecte fezabile, care să asigure realizarea întregii infrastructuri”, a declarat primarul comunei Giroc.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Renasterea Banateana