Fundația ETA2U își propune, prin Campania Cod Verde pentru Timișoara și împrejurimi, implementarea unei infrastructuri care să permită măsurarea calității aerului în Timisoara și localități limitrofe - Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița, Giroc - în timp real, în 10 locații și realizarea unei platforme online cu caracter public care va permite oricărui cetățean sau entitate interesată să consulte date referitoare la calitatea aerului.

Pentru acoperirea unei arii semnificative a zonei, astfel încât să fie realizat impactul propus, se estimează minim 8 stații de bază fixe și 2 mobile. Senzorii de detecție (stațiile de bază) a parametrilor de calitate a aerului (care măsoară concentrație CO, NO, SO2, praf PM 2.5 sau 10, factori atmosferici: presiunea aerului, temperatură și umiditate), vor fi grupați în câte un nod de transmisie care va comunica securizat cu cea mai apropiată stație de bază la intervale de timp prestabilite. Datele culese vor fi afișate în portalul destinat publicului și, de asemenea vor fi stocate într-o bază de date, de unde vor putea fi accesate în vederea reutilizării lor și în cadrul altor inițiative similare sau de către dezvoltatorii de aplicații software ca și seturi de date deschise.

Pentru a asigura finanțare, acest proiect a fost înscris în competiția Competiția RO SMART, competiție ce adună cele mai bune idei care pot schimba România prin tehnologie.

Și tu poți pune umărul la reușita acestui proiect cu un simplu vot. Iată pașii de urmat:

  1.  Crează cont pe www.taraluiandrei.ro aici: https://taraluiandrei.ro/register
  2.  După ce ai urmat toți pașii de înregistrare, intră în cont și accesează secțiunea VOTARE: https://taraluiandrei.ro/ro-smart/mediu#/votare
  3.  Caută domeniul MEDIU
  4.  Votează proiectul „Cod verde pentru Timișoara”

Mulțumim!