Ediția din acest an a Cupei de Iarnă la minifotbal, competiție rezervată echipelor din Campionatul Județean Alborz a fost și cea mai echilibrată și deschisă oricărui rezultat. Multe partide au avut nevoie și de serii interminabile de lovituri de departajare două meciuri din sferturi, ambele semifinale, dar și cele două finale ai necesitat lovituri de la 7 metri.

În cele din urmă, campioană de iarnă a fost declarată AS WMT Giroc, care beneficiază de aportul exponențial al celui mai bun jucător de minifotbal din țară în 2013, totodată căpitanul echipei naționale, portarul Cristian Popa.

Revenind la competiție, putem spune că WMT Giroc a spart monopolul MAV Glissando în ceea ce privește marea câștigătoare a acestei competiții și a premiului cel mare, porc de Crăciun de 200 kg. Se pare că despărțirea din Mav (Sport) și (AS) Glissando a echilibrat campionatul şi competiţiile adiacente din toate punctele de vedere. Mav şi Glissando au ajuns cu greu în semifinale, după ce s-au chinuit în tururile anteriaore, iar în penultimul act au pierdut la 7 metri în faţa WMT şi a frumoasei surprize Pariorii. Astfel că în finala mică a avut loc un “fratricid”, adjudecat de Glissando, care a învins după un meci spectaculos Mav, lider în campionat, dar tot după 7 metri.

Finala mare a opus astfel Pariorii şi WMT două vecine de clasament din preajma podiumului primei ligi. A fost 1-1 în timpul regulamentar, iar WMT s-a impus la lovituri de departajare şi a ridicat astfel Cupa de Iarnă. Succes meritat per-total pentru WMT, echipa manageriată de Levente Borsos, una dintre cele mai de tradiţie grupări din campionatul Alborz, dar şi din ţară, pe plan naţional reuşind să îşi adjudece şi o ediţie a Cupei României.

Iată şi lotul cu care AS WMT Giroc (gruparea patronată de WMT Timişoara, Horana Grup Arad şi Primăria Giroc) a început acest sezon: Ovidiu Ardelean, Cosmin Bocşan, Tibor Bokor, Florin Dochiţa, Constantin Drăguş, Sebastian Filip, Robert Jigum, Ionuţ Pastilă, Emanuel Pătraşcu, Cosmin Pătru, Cristian Popa, Cristian Puiu, Daniel Radu, Daniel Rupa, Traian Topliceanu.