Zilele acestea, în Giroc și Chișoda, au avut loc acțiuni de stropire contra ambroziei. S-a acționat în zonele sensibile din împrejurimile celor două localități, pe drumurile agricole, spre Pădurea Giroc de-a lungul pistei de biciclete,  dar și în unele zone rezidențiale aflate în plină dezvoltare (între Giroc și Chișoda, precum și în Cartierul Nou). 

Asemenea acțiuni vor mai avea loc în primăvara anului viitor, în încercarea de a preveni dezvoltarea și răspândirea acestei plante alergene. 

Prin platforma de plăți on-line ghiseul.ro se pot plăti impozitele și amenzile datorate bugetului de stat de către persoanele fizice.

Ce este ghiseul.ro?

Ghiseul.ro este un sistem de plată on-line, pus la dispoziție de către statul român, tuturor instituțiilor publice care doresc să ofere acest serviciu contribuabililor care au obligații de plată atât la bugetele locale, cât și la bugetul de stat.

Avantajele utilizării sistemului de plată on-line ghiseul.ro

Plata cu cardul direct pe internet, prin platforma de plăti on-line ghiseul.ro, conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:

 • Confort, rapiditate și independenţă geografică și temporală
 • Siguranţa asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacţiile cu cardul pe internet
 • Posibilitatea achitării impozitelor datorate bugetelor locale și bugetului de stat
 • Posibilitatea achitării amenzilor în termen de 48 de ore/2 zile de la data comunicării

Cum se poate obține user și parola pentru utilizarea sistemului de plată on-line ghiseul.ro?

Se poate obține on-line accesând site-ul www.ghiseul.ro.

După obținerea user-ului și parolei, acestea pot fi utilizate pentru orice unitate administrativ teritorială înrolată în sistemul ghiseul.ro.

În localitatea Chișoda până în primăvara anului viitor se va realiza un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Potrivit reprezentanților Primăriei Giroc, acesta va fi construit pe strada Nicolae Firu, colț cu strada Oituz, vizavi de Biserica Romano-Catolică.

Proiectul are următoarea denumire: ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc”, finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3. 2014-2020,  cu o valoare totală de 1.539.969  lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale în comuna Giroc, jud. Timiș. Data finalizării proiectului este 30.04.2020

 

Foto: Adrian Săcăluș

Sâmbăta trecută, în organizarea Primăriei comunei Giroc și Serviciului Local de Colectare Timiș, s-a organizat o acțiune de colectare a deșeurilor electrice, susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții au avut ocazia să câștige, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni.

Tragerea la sorți a avut loc pe data 28 septembrie 2019, la Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş” din Giroc, iar câștigătorii au fost următorii:

Premiu câștigat: Cafetieră

 • CIONCA RODICA MARIANA, Chișoda
 • RADOSAVLEVICI RAUL

Premiu câștigat: Aspirator

 • ROSTAS GABRIEL, Giroc

Premiu câștigat: Mixer

 • MESZAROS GERTRUDA, Giroc
 • DISAGA CORINA, Giroc

Premiu câștigat: Fier Călcat

 • UDREA MAGDALENA, Chișoda
 • IANCU IASMINA, Chișoda

Marți, 01.10.2019 începând cu ora 20.30 se va face dezinsecția cu mijloace terestre contra muștelor și țanțarilor în localitățile Giroc și Chișoda.

Cu această ocazie se recomandă să luăm măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordăm o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

 

Primăria comunei Giroc a organizat în data de 28 septembrie campania „Curăţenia pentru o oră în comuna Giroc”. Participanţii la acţiune s-au întâlnit dimineața în parcarea Liceului Teoretic „David Voniga” din localitatea Giroc și în fața Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Iosif Ciorogariu” din Chișoda. Apoi, toţi voluntarii au ajuns pe teren şi au început marea curățenie.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii au pus la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport, saci şi mănuşi pentru a colecta deşeurile.

La această campanie au participat, în total, 120 de voluntari, dintre care 102 de elevi ai celor două şcoli din comună, supravegheaţi de șapte cadre didactice, şi 11 adulţi şi reprezentanţii Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei comunei Giroc. Efortul depus de către voluntarii implicaţi s-a concretizat în strângerea a 150 de saci, adunaţi de pe artera principală de cirulaţie, care face legătura între Chişoda şi Timişoara spre CET, drumul spre pădurea Giroc, str. Cehov şi B-dul Aviaţiei.

Organizatorii campaniei, Primăria comunei Giroc și Serviciul Local de Colectare Timiș, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea este susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Sâmbătă 28 septembrie, între orele 10.00-16.00, cetățenii din Giroc şi Chişoda au ocazia să scape  de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

Cele 2 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri:

 1. Giroc – Str. Semenic – Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş”din Giroc
 2. Chişoda – Casa Naţională din Chişoda

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga ,prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe data 28 septembrie 2019, la Casa de Cultură „Ionel-Lucian Şipoş” din Giroc, începând cu ora 16.30. Premiile sunt: doua aspiratoare, doua cafetiere, doua mixere, doua fiere de calcat.

Serviciul Local de Colectare Timiș, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Persoana de contact: Hornea Marcel

Telefon: 0724 602 733

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela-Silvana Florea
tel. 0753105249 - Inspector Adelina-Ionela Sîrbu

Primăria comunei Giroc organizează în data de 28 septembrie 2019 campania „Curăţenia pentru 1 oră în comuna Giroc”.

Participanţii la acţiune se vor întâlni la ora 08:30 în parcarea Liceului Teoretic „David Voniga” din localitatea Giroc sau în fața Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Iosif Ciorogariu” din Chișoda, pentru ca la ora 09:00 toţi voluntarii să ajungă pe teren şi să înceapă marea curățenie.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii vor pune la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport, saci şi mănuşi pentru a colecta deşeurile.

Responsabili de mediu,

Insp. Sîrbu Adelina-Ionela tel: 0753105249
Insp. Florea Petronela-Silvana tel: 0753149426

Miercuri, 25.09.2019, între orele 09.00-17.00, va fi întreruptǎ furnizarea energiei electrice, în localitatea Giroc.

Joi 15.08.2019, respectiv vineri, 16.08.2019, casieriile Încasări apă – canal şi Vânzări abonamente din Giroc şi Chișoda vor fi închise.

Autobuzele de pe rutele Giroc - Timișoara și Chișoda - Timișoara vor circula joi, 15.08.2019 conform programului de sâmbătă, iar vineri, 16.08.2019 după program normal.

Și în acest an, cu o săptămână înainte de Ruga Chișozenilor, pe strada Nicolae Firu din Chișoda, între terenul de fotbal și parcul de copii, la iesirea spre Timișoara, s-a instalat parcul de distractii SNEBERGER LUNA PARK. Administratorii parcului vă invită pe toți, copii și părinți, să vă recreați și să vă amuzați cu mașinuțele, twister-ul, trambulina, toboganul, bancheta si alte elemente de distracție.

La fel ca la Giroc, administratorii parcului au adus convoiul, numai bun pentru distracția celor mici. Prețul este de 7 lei la orice aparat, mai puțin mașinuțele care costă 8 lei, respectiv bancheta ROKER care costă 10 lei. Tot 10 lei costă și marele tobogan pentru 10 minute de distracție. În schimb, la mașinuțe, la 5 fise cumpărate primiți una gratis! Programul este intre orele 12.00 si 23.00. Parcul de distractii de la Chișoda, va funcționa până duminică 18 august 2019.

Așadar, cu mic, cu mare, vă așteptăm la distracție!.

Vă anunțăm că în data de:

 • 11.08.2019 între orele 19.00 -21.30
 • 12.08.2019 în intervalul orar 06.00 - 10.00

în localitățile Giroc și Chișoda, se vor efectua stropiri cu mijloace aeriene contra țânțarilor și muștelor.

În data de:

 • 11.08.2019 începând cu orele 23.00

se vor face dezinsecție cu mijloace terestre.

Cu această ocazie vă rugăm să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine și să acordați o atenție mărită la consumul de fructe nespălate, pentru a evita orice accidente în acest sens.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile efectuării dezinsecției, lucrările se vor reprograma.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe construieşte în această perioadă patru noi blocuri de locuinţe, pe un teren pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Timiş, la Giroc. Aflat în vizită la Timişoara, directorul ANL, Andrei Ţurcanu, a fost pe şantierul amintit, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra. Termenul stabilit pentru realizarea investiţiei va fi respectat, iar finalizarea blocurilor va avea loc pe finalul anului viitor.

„Lucrările pentru construirea de spații locative pentru tineri, în Giroc, înaintează conform planurilor. M-am asigurat de asta și astăzi, când împreună cu Andrei Țurcanu, director general în cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe, am verificat șantierul din localitatea Giroc, acolo unde în primă fază construim 4 blocuri P+2E pentru tinerii. Fiecare bloc va avea 2 scări iar în total punem la punct 88 de spații locative pentru închiriere. Prin instituția pe care o conduc, Consiliul Județean Timiș, am pus la dispoziția ANL întreg terenul necesar, peste 7.500 de mp. Am primit asigurări de la constructor că vom putea respecta termenul pe care l-am înaintat împreună pentru finalizarea acestor spații, finalul anului viitor. Proiectul constă aproximativ 15 milioane de lei iar fondurile sunt asigurate de Agenția Națională pentru Locuințe,” a declarat Călin Dobra.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, www.ziuadevest.ro

Sursa foto: Facebook