La finalul săptămânii precedente, motocicliștii Pascotă (tată și fiul) s-au impus din nou la cursele la care au participat, Ionel în două etape ale Campionatului European BMU, în timp ce Patrick a luat locul 1 în Campionatul Național de Motociclism viteză, la clasa 85 cmc.

 În weekend-ul trecut au avut loc, pe circuitul Motor Park din Adâncata, jud. Ialomița, două etape ale Campionatului European BMU si tot odata ale (etapa a III-a și etapa a IV-a). Ionel Pascotă a ”evoluat” excelent în calificări, reușind să ”pună stăpânire” pe primul loc din grila de start la ambele curse de la clasa Supersport. Așa cum era de așteptat, Pascotă nu a produs nici o ”surpriză” și a reușit să se impună atât în etapa a III-a, cât și în cea de-a patra. Cele două etape ale Campionatului European BMU au contat și în Campionatul Național Individual al României (CNIR) la Viteză. Pentru Ionel urmează alte opt etape în cadrul Campionatului European BMU, dar și etapele ”naționalului” României.

De partea cealaltă, puștiul Patrick a participat, tot la finele săptămânii trecute, la primele două etape ale Campionatului Național de Motociclism Viteză, în premieră, la clasa 85 centimetri cubi - o competiție dedicată în mod normal sportivilor care au împlinit 14 ani. Cu o derogare obținută de la Federația Română de Motociclism, pentru a putea participa la o clasă superioară celei în care evoluează el în mod normal, Patrick împlinind în urmă cu o săptămână doar 11 ani, mezinul familiei Pascotă a reușit să-și surclaseze adversarii . Cel de-al cincilea Campion la motociclism din familia Pascotă le-a suflat locul întâi, în ambele etape, unor sportivi legitimați la Steaua București, mult mai mari ca el din punct de vedere al vârstei.

 ''Pentru micul Patrick umează prima etapă din Campionatul European BMU la Supermoto, competiție care, pentru juniori, debutează în Bulgaria. ”Sunt bucuros și pentru rezultatele mele, dar cel mai mult mă bucur pentru Patrick, care dă dovadă de putere de concentrare și de conștientizare a dificultății acestui sport atunci când evoluează în clase superioare față de cele cu care este el obișnuit. Mă bucură enorm să văd că obține locuri întâi, asta îmi demontrează că și el va avea rezultate notabile la Motociclism Viteza. ''  a spus Ionel Pascotă, după cursele din weekend.